2015. január 28., szerda

Citromfű

Mostanában a vizsgaidőszak miatt (elsősorban) felborult a bioritmusom, összevissza alszom, nem eleget, és nem megfelelő minőségben. Ezért vettem 350 Forintért ömlesztett citromfű teát. Érdemes kipróbálni, aki még nem tette, stresszesebb időszakban nagyon jó gyomorideg ellen, és az alvást is segíti. Vírusos megbetegedések esetén is javallott. Aki esetleg nem ismerné az elkészítési módját, íme (+pár infó):




A citromfüvet (Melissa officinalis) a nép mézfűnek, méhfűnek is hívja. A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja.

A citromfű tea hatása:

Rossz közérzet esetén, gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál, szívpanaszoknál, menstruáció alatt, és megfázásnál is segít a citromfű. Idegesség, álmatlanság ellen is jó. A tudomány is elismeri a citromfű különös hatásosságát. Nyugtató, görcsoldó, epehajtó, étvágyjavító és szélhajtó hatása bizonyított. Ehhez jön még a citromfű illóolaja, ami baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású.

A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható az ajak herpesz esetén. A hivatalos orvoslás a citromfű alkalmazását a következő területeken javallja: idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, valamint étvágytalanság.



Citromfű elkészítése:

Citromfű tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.


Az íze is rendkívül finom, mindenkinek kellemes citromfű fogyasztást kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése