2015. január 28., szerda

Cigi

Most a vizsgaidőszak végeztével ismét megpróbálok nemdohányzó emberként élni. Sokadik próbálkozásom, de rájöttem, hogy nem szabad azt mondani magamnak hogy: "Soha többet nem gyújtok rá!". Túl nagy teher. Ha egy időre sikerül letennem, az is jó. Hiszen nem kell csalódnom magamban. IMÁDOK DOHÁNYOZNI! Ez az igazság. És szerintem ez egy kicsit mindig is így marad. A legnehezebb része nem a nikotin elvonási tünetek. Hanem azok a szép emlékek, amik a dohányzáshoz kötnek. A barátaimmal beszélgetés az élet nagy dolgairól egy sör vagy bor és pár szál cigi mellett. Vagy mikor azzal a bizonyos lánnyal romantikus körülmények között sétáltunk, és beszélgettünk, mellé 1-2 szál cigit elszívtunk. Lángba borult a szívem, s azzal a lánggal a cigit is meg lehetett gyújtani. Az emlékek...Beleintegrálódott a tudatomba a dohányzás. Akarok is dohányozni, meg nem is. 

Citromfű

Mostanában a vizsgaidőszak miatt (elsősorban) felborult a bioritmusom, összevissza alszom, nem eleget, és nem megfelelő minőségben. Ezért vettem 350 Forintért ömlesztett citromfű teát. Érdemes kipróbálni, aki még nem tette, stresszesebb időszakban nagyon jó gyomorideg ellen, és az alvást is segíti. Vírusos megbetegedések esetén is javallott. Aki esetleg nem ismerné az elkészítési módját, íme (+pár infó):
A citromfüvet (Melissa officinalis) a nép mézfűnek, méhfűnek is hívja. A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja.

A citromfű tea hatása:

Rossz közérzet esetén, gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál, szívpanaszoknál, menstruáció alatt, és megfázásnál is segít a citromfű. Idegesség, álmatlanság ellen is jó. A tudomány is elismeri a citromfű különös hatásosságát. Nyugtató, görcsoldó, epehajtó, étvágyjavító és szélhajtó hatása bizonyított. Ehhez jön még a citromfű illóolaja, ami baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású.

A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható az ajak herpesz esetén. A hivatalos orvoslás a citromfű alkalmazását a következő területeken javallja: idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, valamint étvágytalanság.Citromfű elkészítése:

Citromfű tea: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.


Az íze is rendkívül finom, mindenkinek kellemes citromfű fogyasztást kívánok! :)

2015. január 27., keddHiányzik a nyár. Igazi nyárkedvelő, mediterrán típusú ember vagyok. (Na meg a gázszámla sem mindegy.) Tavaly nyáron Kos szigetén voltam Görögországban, már 2. alkalommal. Anyukám és én is imádjuk a görög szigetvilágot, az ottani klímát, a helybéli emberek életmódját, pozitív életszemléletét. Sokáig is élnek. Sokat gondolkodtam rajta, hogy szívesen leélném ott az életem. Míg mások azt érzik, hogy hőgutát kapnak, én azt érzem: itthon vagyok, ez az a klíma amit szeretek. A helyi olívabogyók meg sem közelítik az itthoni teszkósakat. Imádtam a tengerpartról biciklivel feltekerni a hegyre az olívafák közé, olyan hihetetlen nyugalmat áraszt.


Sokan nem ismerik Kos szigetét: A görögországi Kosz szigete az Égei-tengerben található, a Dél-Égei-szigetek, ezen belül a Dodekanészosz tagja.


Itt található Hippokratész platánja. A legenda úgy szól, hogy ez a fa már akkor megvolt, mikor Hippokratész az orvos tanoncait oktatta. Ez sajnos nem igaz, a fa "csak" 650 éves! Így is nagyon öreg.
Ez a színház sem mai már. :)A máltai lovagok vára:Ezeket a képeket nem én készítettem, csak illusztráltam, hol jártam a nyáron. Amint meglesznek azok a képek, amiket én csináltam ezeken a helyeken, felrakok párat.

Első bejegyzés

Ez életem első blog bejegyzése. Azért kezdtem bele, mert szerencsére nagyon sok kedves ismerősöm van, akik érdeklődnek felőlem gyakran, s szívesen is beszélgetek velük, de az időm szűkös, így nem mindenkire jut annyi időm, mint egykoron, de itt megtudhatnak rólam egy-két dolgot. Természetesen az igazi beszélgetést ez nem helyettesíti, de remélem jó alternatívát kínál. Persze nekem is jó, ha kiírhatom magamból néha a gondolataimat, érzéseimet. Öröm, bánat, gyötrődés, boldogság, s a mindennapi megpróbáltatások tényszerű leírása, az arra kigondolt megoldási tervek közlése, némi filozófiával fűszerezve. 

Az oldal nem fog az egész életemről egy teljes képet mutatni, nem is célom, hiszen 1. nem is lehetne megvalósítani, 2. a privát szférám az enyém. A megfogalmazások nem lesznek irodalmi értékűek, egyszerű hétköznapi, puritán írásmód. Néha egy kis ízelítőt mutatok az életemből, talán nem mindig a legizgalmasabb részeket, heti 1-2 alkalommal tervezem. Elsősorban barátaimnak, kedves ismerőseimnek szánom, bár nem bánom, ha más is olvassa, ha jól érzi magát itt.


Na induljon a kesudió.